Fiziksel Tiyatro ile tanışma Atölyesi

 

NEDİR BU FİZİKSEL TİYATRO DEDİKLERİ?

Son yıllarda “fiziksel tiyatro, fiziksel oyunculuk, fiziksel komedi” gibi kullanımlar sıkça karşımıza çıkıyor.

 Peki “tiyatro zaten fiziksel değil midir?”

“Fiziksel” tanımıyla ne kastediliyor? Ne işimize yarayacak? Bu nasıl bir yolculuk?

“Fiziksel Tiyatro”yla tanışma atölyesi!

10 hafta sürecek olan atölye boyunca katılımcılar; nötr maske, nötr beden, mimodinamik, tiyatral maskeler, kırmızı burun(clown) gibi farklı biçimleri deneyerek hem fiziksel olanın ne olduğu üzerine araştırmalar yapacak hem de kendi bedeninin sınırlarını ve sınırsızlıklarını keşfederek, oyun kurma, karakter oluşturma ve sürekliliğini sağlama, komediyi yaratma, anda kalma gibi konular üzerine çalışma fırsatı bulacak. 10. hafta tüm çalışmaları içeren küçük bir kapanış gösterisiyle atölye sona erecek.

*Katılımcıların derslere gelirken koyu renk –mümkünse siyah- yazısız, desensiz eşofman ve tişört(uzun ya da kısa kollu) ve rahat edecekleri koyu renk –mümkünse siyah- ayakkabı/çorap/patik vs getirmeleri gerekmektedir.

 

EĞİTMEN: EZGİ KESKİN

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Pantomim Sanat Dalı ve İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji programlarını bitirdikten sonra İtalya’da Scuola Internazionale di Creaziona Teatrale Helikos’ta fiziksel tiyatro üzerine eğitim aldı. Atelier Mask Movement Theatre'da Matteo Destro ile maske oyunculuğu ve yapımı üzerine çalıştı ve bir maske yapım atölyesi olan Atelier-İstanbul’u açtı. Clown, bouffon ve grotesk üzerine çalışmalar yaptı. 11. Uluslararası Polonya Mim Festivali kapsamında Warsaw Mime Center eğitim programına katıldı. İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’de çeşitli gösteriler ve sokak performanslarında yer aldı. Deneme Sahnesi, Kabare Dev Aynası, Sarıyer Sanat Tiyatrosu, Tiyatro Adam, Studio Oyuncuları, Oyunhane, Mimdepo, Palyaço Modern, YaDa Tiyatro, Kadıköy Tiyatro Oyuncuları Topluluğu, Proje Difüzyon, Tiyatro Irish Mafia, Tiyatro Seva Dil, Dok Sirk Kumpanyası, Hareketten Oyuna ve Ginko Çocuk Tiyatrosu’nda oyuncu, yazar, eğitmen, yönetmen, asistan ve teknik ekip olarak çeşitli görevler aldı. Çalışmalarına Ginko Çocuk Tiyatrosu ve Hareketten Oyuna ile devam ediyor.

 

FİYATLANDIRMA VE ÖDEME ALIM ŞEKLİ

- 10 haftalık atölye programının toplam bedeli 1500 TL’dir.

- Ödemeler aylık yapılabilir.
* Fiyata KDV dahildir.

 

NOT: Kontenjan 16 kişi ile sınırlıdır.